ROLADA SA BANANAMA

Za biskvit:

4 jaja,

16 dag šećera

16 dag brašna (za žuti, a za smeđi malo manje i dodati kakao)

4 žlice vode

malo ulja, prstohvat soli,

1 prašak za pecivo.

Istući čvrsti snijeg od bijelanaka, pijenasto istući jaja i šećer. U jaja i šećer dodati vodu,

brašno, prašak za pecivo i snijeg. Polako miješati kako bi snijeg ostao postojan. Izliti u limenu

tepsiju (protvanj) sa papirom premazanim sa uljem i brašnom.

Peći na 220 stupnjeva C, oko 15 minuta.

Kad se ispeče zarolati da se zarolani biskvit ohladi.

 

Krema (Štirka)

4 velike žlice brašna,

4 velike žlice šećera,

4 dl mlijeka,

sok od jednog limuna (po želji)

pola margarina

3 dl mlijeka staviti na laganu vatru da zakipi. Ostatak pomiješati sa brašnom i šećerom. U

kipuće mlijeko dodati ostatak mlijeka, brašno i šećer (paziti da se ne zagruda) i miješati na

laganoj vatri dok se ne zgusne. Kada je dovoljno zgusnuto, skinite sa vatre i pustite da se

ohladi. U hladno dodajte margarin i limun te mutite dok ne postane pjenasta krema.

 

Savjet: ako primijetite da se krema neće zgusnuti, 1 žlicu brašna zamijenite sa 1 žlicom

gustina.

 

Razmotajte biskvkit, premažite ga kremom i dodajte banane (prethodno premazane sa sokom

od limuna da ne pocrne). Zamotajte u roladu i ukrasite po želji.

About these ads

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Log Out / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Log Out / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Log Out / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Log Out / Izmijeni )

Spajanje na %s