Bakin voćni kolač

1 čaša jogurta

2 žumanjka

2 bjelanjka

1 čaša šećera

2 čaše brašna

¾ čaše ulja

1 prašak za pecivo

Malo ruma

2 velike žlice ribane korice od limuna

Zašećereno voće

Jogurt se izmiješa sa šećerom, žumanjcima i uljem. Doda se snijeg od 2 bjelanjka, brašno,

prašak za pecivo, rum i ribana korica od limuna. Kolač pecite u dobro namašćenom i brašnom

posutom plehu. Kad je napola pečen, prelijte ga čvrsto utučenim i sa 4 žlice zašećerenom

snijegu od 2 bjelanjka promiješanim s voćem, npr., jagodama, ribizom, malinama ili na

komadiće rezanim marelicama, te pecite dalje dok ne požuti.

Napomena: snijeg mora biti pripremljen tako da se odmah stavi na kolač. Ako nemamo

svježeg voća, možemo to isto učiniti s ušećerenim voćem. Čaša od jogurta vrijedi kao mjerica

za ostale sastojke iz recepta.

Komentiraj