Čupavci

Sastojci:

– za bisvit:

20 dag maslaca

14 dag šećera

7 dag brašna

12 dag mljevenih oraha

4 bjelanjka

naribana limunova kora (od pola limuna)

4 žutanjka

15 dag šećera u prahu

1 žličica soka od limuna

– za preljev:

100 g kakaa u prahu + 10 dg maslaca

mlijeko

kokos

 

cupavci

Upute za pripremu:

1. Izmiksajte maslac na velikoj brzini.

2. Dodajte šećer i dalje miksajte dok ne bude malo pjenasto.

3. Lagano umiješajte mljevene orahe, brašno i naribanu limunovu koru.

4. Od 4 bjelanjaka napravite čvrsti snijeg koji ćete pažljivo dodati u smjesu za biskvit.

5. Prelijte u nauljen i pobrašnjen kalup za pečenje i pecite na 175 Celzijevih stupnjeva dok ne

porumeni.

6. Trideset minuta miksajte 4 žutanjka, 15 dag šećera u prahu i 1 žličicu limunovog soka.

Prelijte po mlakom kolaču i ostavite da odstoji do sutra.

7. Napravite čokoladni preljev za čupavce. Natopite kockice biskvita i uvaljajte ih u kokos.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s