HRSKAVA LEDENA TORTA

PODLOGA: 20 dkg petita, 5 dkg margarina, 3 žlice ruma – kekse usitni, margarin omekšaj i

omiješaj s keksima.

 

NADJEV: 3 žumanjka, 10 dkg štauba, 1 vanilija, 10 dkgk sira marcipana, 1 naranča (sok plus

korica), 2 žlice narančinog likera, 4 dcl vrhnja.-

 

PRIPREMA: žumanjke pjenasto izradi s šećerom i vanilijom, dodaj nariban sir i zamijesi u

glatku masu. naribaj narančinu koricu, ocijedi sok od naranče,dodaj liker i sve umiješaj u

prethodnu masu. Istuci slatko vrhnje i umiješaj u kremu. Kremu ostavi 2 sata u hladnjaku. Na

podlogu razmaži prvi dio kreme u sloju oko 3 cm, na to u tankom sloju poprskaj čokoladnu

glazuru, malo u frižider stavi, i na stegnutu kremu razmaži drugi dio kreme i glazuru i opet u

frižider, postupak ponavljaj dok imaš fila i glazure. Posljednji dio nema bude krema. Torta

mora stajati u zamrzivaču. Čokoladna glazura: 7 dkg čokolade i 5 dkg margarina

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s