Panama torta

Sastojci:

Tijesto:

14 dag šećera

7 žumanjaka

1 ½ rebro čokolade, razmekšane u pećnici

14 dag samljevenih oraha

2 ½ rebra čokolade, izribane

7 bjelanjaka, istučenih u čvrsti snijeg

Panama torta

Nadjev:

14 dag šećera

14 dag maslaca

1 ½ rebro čokolade, razmekšane u pećnici

2 jaja

Priprema:

Šećer, žumanjke i rastopljenu čokoladu miješajte oko 25 minuta da dobijete lijepu, pjenastu

masu. Postepeno dodajte orahe i ribanu čokoladu, a na kraju u masu umiješajte snijeg od

bjelanjaka. Kalup za tortu namažite maslacem i pospite brašnom, te u njega stavite priređenu

masu. Pecite u pećnici na srednje laganoj vatri (150°C) dok bude pečeno. Pečeno izvadite iz

kalupa, sasvim ohladite, te razrežite na 3 dijela. Tortu nadijevajte nadjevom, a izvana

premažite ostatkom nadjeva. Nadjev: šećer i maslac miješajte 25 minuta, dodajte postepeno

razmekšanu čokoladu i jaja, te miješajte tako dugo dok dobijete čvrstu masu.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s