Pariška torta

Za ovu tortu morate imati tri okrugla lista oblandi. Ako nema za kupiti iskruzite ih od četvrtastih kora na veličinu 26 cm u precniku.

Umutite 5 bjelanjaka,dodajte postepeno 14o grama šećera i jos mutite i na kraju dodajte 14o grama oljuštenih i mljevenih badema i 12o grama kandiranog voća koje ako je krupnije

možete malo usitniti.

Fil podijelite na tri dijela,nanesite ga na oblande i svaku sušite oko 4o minuta na 15o stepeni.

Kad su kore osušene stavite nešto na njih da ostanu ravne inače će se malo uvrnuti.

Umutite 5 žumanjka i 4 cijela jaja sa 14o grama šećera,tome dodajte 1oo grama

rendane cokolade i sve lagano ukuhajte u teflon tavi.Kad se fil ohladi sastavite ga sa

umucenim 15o grama maslaca ili margarina i dodajte 1oo grama mljevenih ljesnjaka.

Fil podijelite na tri dijela i sklopite tortu tako da prvo stavite jednu oblandu pa fil,opet

oblandu ,fil ,oblandu ,fil.Sad umutite dvije slag kreme od cokolade i nanesite ih na

tortu,ukrasite kandiranim vocem ili nekim drugim ukrasima.Torta je dosta ukusna,morate

imati ostar noz za sjecenje jer oblande ostaju malo hrskave

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s