Princes krafne

Krema:

Sastojci:

3 žutanjka

8 žlica šećera

4 žlice brašna

1 puding od vanilije

2,5 dl mlijeka

7,5 dl mlijeka

4 bjelanjka

 

Priprema:

7,5 dl mlijeka staviti da prokuha a u 2,5 dl mlijeka razmutiti žutanjke ,šećer,brašna,puding

,kad mlijeko prokuha umiješati smjesu i kuhati da se zgusne.skinuti sa vatre i umiješati snijeg

od bjeljanjaka ,ostaviti da se ohladi i puniti uštipke.

 

Tijesto:

2,5 dcl vode

50g maslaca ili margarina

150g glatkog brašna

30g Gustina (škrobno brašno) (ako nemate, dodajte obično brašno)

4-6 jaja (ovisno o veličini)

prašak za pecivo

Priprema:

zakipite vodu i maslac/margarin, čim se maslo otopi maknite sa vatre i umiješajte odjednom

brašno i gustin, miješajte brzo ručno ili sa mikserom sa spiralnim nastavkom. Vratite na vatru

da se tijesto malo ukuha, oko 1 minutu. Maknite sa vatre, malo ohladite, (ostavite posudu u

veću posudu sa hladnom vodom) i zatim umiješajte JEDNO PO JEDNO JAJE, sa mikserom.

Ako su velika jaja stavite ih manje. Smjesa se mora miješati sve dok ne postane jednolična,

ljepljiva. Ostaviti da se ohladi i TEK SAD STAVITI PRAŠAK ZA PECIVO. Izmiješati dobro

s mikserom i staviti u vrečicu ili špricu i na pobrašnjenu tepsiju/protvan istisnuti zvjezdice.

Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 C kroz 20-25 minuta. NE OTVARATI PEĆNICU

PRIJE jer će Vam se krofne “ispuhati”. Kad su gotove i ohlađene, prerežite ih vodoravno i

umetnite kremu. Pospite sa šećerom u prahu i vanilijom (ako želite).

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s