Bajadera

Sastojci:

20 dkg mljevenih keksi s maslacem, 20 dkg mljevenih lješnjaka, 32 dkg margarina za kreme,

10 dkg čokolade za kuhanje, 2 velike žlice ruma, 50 dkg šećera, 15 žlica vode

Glazura: 10 dkg čokolade, 5 dkg margarina

bajadere

Priprema: U zdjeli izmiješati mljevene kekse i lješnjake te omekšali margarin kao za tijesto. Od vode i

šećera skuhati sirup koji zatim brzo umiješati u smjesu keksa, lješnjaka i margarina. Dobivenu smjesu

podijeliti u dva dijela. U jedan dio umiješati otopljenu čokoladu, a u drugi rum. Na lim za kolače staviti

dio smjese s čokoladom i razmazati pa na njega dio s rumom. Ostaviti da se stegne i ohladi. Sastojke

za glazuru otopiti na pari i preliti preko bajadere

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s