Slavonske palačinke

Sastojci:

 

3 dag svježeg ili vrećica suhog kvasca

40 dag brašna

10 dag masti

2 žumanjka

2 dl mlijeka

2 žlice šećera

1/4 žličice soli

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Izmrvljeni svježi ili suhi kvasac izmiješajte sa 1/2 dl mlakog mlijeka, žlicom šećera i žlicom

brašna, pa pokriveno držite na toplom mjestu da se digne na dvostruku količinu. Brašno

stavite u zdjelu, dodajte dignuti kvasac, mast, žumanjak, sol i šećer. Dodajte mlako mlijeko i

mijesite tijesto dok se na njemu ne počnu pojavljivati mjehurići i dok se ne odvoji od stijenki

posude. Dobro pokriveno držite na toplom mjestu da se digne nešto više od dvostruke

prvobitne količine. Nakon toga uzimjate dio po dio tijesta i rukama razvucite na veličinu

dlana. Pržite ih u dosta vrućeg ulja s obje strane dok ne porumene. Tople placke pospite

šećerom u prahu.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s