Tiramisu

Sastojci:

Umak od kave: 360ml espresso kafe

2 žlice šećera

Zabaljone (zabaglione) fil: 4 žumanca

100g šećera

120ml Marsala vina (ili nekog drugog slatkog vina, tipa port, Madeira)

450g maskarpone sira, sobne temperature

250ml slatkog vrhnja (pavlaka)

Baza: 285g piškota, ili 40 komada

2 žlice gorkog kakao praha

 

tiramisu

 

Priprema:

Rastopite dve žličice šećera u espreso. U to umočite piškote i redajte ih u pleh dimenzija

20x30cm.

U međuvremenu umutite žumanca, umešajte u njih šećer i mutite dok masa ne postane

pjenasta. Onda u to dolijte vino i kuhajte na pari, dok se ne zgusne.

Gumenom spatulom/špahtlom izmešajte maskarpone, dodajte u to “zabaljone” kremu, i dobro

izmješajte. Na kraju tu smjesu pomješajte sa prethodno umućenom slatkom pavlakom

(vrhnjem).

Polovinu ovako pripremljenog fila ravnomjerno razmažite preko piškota naslaganih u pleh,

ponovite postupak i odozgo pospite kakao prahom.

Stavite da se ohladi u frižideru 3, 4 sata i služite.

(recept su nam omogućili: Fruttera, Beograd)

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s