Zagorski štrukli

Sastojci za tijesto:

sol,

meko brašno,

mlaka voda

 

Sastojci za nadjev:

1 jaje,

1 kiselo vrhnje,

svježi sir,

sol (i šećer po želji)

 

Priprema tijesta:

Od sastojaka za tijesto zamijestiti meko tijesto i ostaviti na krpi posipanoj sa brašnom (da se

ne zalijepi) i ostaviti da stoji barem sat vremena.

 

Priprema nadjeva:

Sjediniti sir, vrhnje i jaje i začiniti po želji.

 

Kada tijesto dovoljno odstoji razvaljati ga tanko i premazati sa nadjevom. Zarolati u štrucu i

izrezati na komade duljine cca 15 cm. Kuhati u kipućoj slanoj vodi.

 

Kada su kuhane mogu se još zapeći sa vrhnjem i jajetom ili poslužiti kuhane. Dobar doatak su

pržene prezle (kao za knedle sa šljivama) i vrhnje.

Odgovori

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s